Wie zijn wij

Wij zijn een groep betrokken dorpsbewoners die samen een vrijwilligersnetwerk in Nigtevecht onderhouden. Onze vrijwilligers willen zich inzetten voor inwoners die een kleine hulpvraag hebben op verschillend gebied.

Wij hebben geen financiële middelen maar kregen van de gemeente een kleine subsidie voor het onderhoud van de website en de telefoon.

 

Vanaf januari 2015 is het niet meer vanzelfsprekend dat onze senioren in een bejaardenhuis van een mooie oude dag kunnen genieten. Ouderen wonen nu zo lang mogelijk thuis waar het dagelijkse leven er anders uitziet dan in het bejaardenhuis. Even binnenlopen of een praatje maken met iemand is niet meer zo vanzelfsprekend.

 

Wij hebben inmiddels een groot vrijwilligersbestand van ongeveer 100 inwoners weten te creëren. Deze vrijwilligers kunnen met een vraag aan ondersteuning aan de slag. Praktische voorbeelden zijn o.a. boodschappen halen, een nieuwe lamp indraaien, hulp bij de computer of de administratie. Een bezoek aan het ziekenhuis of een familielid. Maar ook voor uw behoefte aan gezellig contact kunt u ons inschakelen.

Zo willen we ook graag voor de jeugd iets betekenen. Niet alleen in de vorm van hulp of als vraagbaak maar wij kunnen de jongeren ook inschakelen voor het uitlaten van uw hond of voor dat bekende ‘heitje voor een karweitje’.

Een vrijwilliger om hulp vragen